Българският
Сватбен
Портал

Обърнете се към прекрасната ни колекция с ценни съвети и информация, за да научите всички тайни за организацията на перфектната сватба!

ТОП 5 съвета за перфектната булчинска прическаБулчинска прическа

 

Независимо дали харесват ежедневната си прическа голям процент от булките се доверяват на професионалните услуги на фризьорите. Правят го поради няколко основни причини, сред които - стилът на роклята, сватбените аксесоари и допълнителните украшения предвидили за прическата си. 

 

Специалистите казват, че прическата трябва да бъде семпла и много елегантна. Акцента не бива да бъде тя, а сияещото от щастие лице на булката. Не забравяйте, мили булки, че булчинските прически трябва да бъдат отражение на индивидуалността на тяхната приносителка и да са в пълен синхрон със стила на сватбеното тържество. 

 

Допитахме се до дами, които вече са минали по този път и обединихме техните съвети за перфектна и комфортна булчинска прическа в “ТОП 5 съвета за перфектната булчинска прическа”:

 

1. Като че ли първото най-важно нещо, което трябва да решите, буквално в първите дни след предложението за брак, е дължината на косата. Не се чудете много дълго време дали предпочитате косата ви да бъде дълга или къса, защото от много чудене и маене може да се окаже, че сватбеният ден вече е зад ъгъла!

 

ВАЖНО! Имайте предвид, че нормалният растеж на косата е сантиметър на месец!

 

2. Планирате смяна на цвета? Ако искате цветовата промяна да бъде драстична се консултирайте с професионалист колкото можете по-скоро и започнете боядисването, защото често отнема месеци докато се постигне желаният цвят. В случай, че не разполагате с много време ви съветваме да направите лека промяна - с една или две гами към по-тъмен или светъл нюанс на вашия текущ.

 

ВАЖНО! В никакъв случай не експериментирайте да се боядисате собственоръчно, дори да сте го правили преди! Колкото и атрактивен да ви се струва прекрасният огнен цвят на косата на съседката, която е купила най-новата боя за коса на промоция от близкия супермаркет – не се изкушавайте и не се доверявайте на “съседските фризьорски способности”. Рискувате единственото спасение от подобен експеримент за вашата коса да бъде катранено черният цвят!

 

3. Следващото важно за вашата прическа решение е: вдигната или пусната коса?!... По-често то се влияе от стила на роклята

 

ВАЖНО! Не забравяйте, че вдигнатата коса състарява. Добре е да го имат предвид особено дами, на които им предстои да встъпят в брак не за пръв път и онези, които визуално изглеждат по-големи отколкото са в действителност.

 

ВАЖНО!! Прическата трябва да подхожда и на материята на булчинската рокля - по-твърдите платове  изискват прибрана коса, докато при по-ефирните материи за предпочитане е косата да бъде пусната.

 

4. Тъй като с годините коафьорството се развива изключително много и вече има огромно разнообразие от официални прически най-добрият вариант за всяка бъдеща булка би бил да се консултира с професионалист, а защо не и няколко.

 

ВАЖНО! Ако се чудите към кой коафьор точно да се обърнете се консултирайте с дами, които вече са минали по този път!

 

5. Всички булки, с които се консултирахме, горещо препоръчват пробната прическа. За предпочитане е след като сте се спрели на “вашия” коафьор и сте се консултирали с него да направите следващата крачка – да се оставите в ръцете му и да видите дали след устните консултации ще сътвори с косата ви онова, което е в “главата ви” smiley

 

ВАЖНО! Не оставяйте пробната прическа за последния момент - ден или два преди събитието, защото рискувате, ако не се получи “мечтаната” прическа да не ви остане време за реакция и в самия ден да се доверите на пълна импровизация от страна на коафьора. Седмица-две преди сватбата са напълно достатъчни, дори и ако се наложи да има втора или трета проба - колкото са необходими, докато избистрите напълно идеята!